Terug

TeamTex Group, fabrikant van Nania autostoeltjes

TeamTex Group, fabrikant van Nania autostoeltjes

Meer weten over de fabrikant van autostoeltjes van de merken Nania, Migo en Disney? Benieuwd waar de autostoeltjes vandaan komen en hoe deze worden gemaakt? Lees alles in ons blog over dit mooie familiebedrijf.

TeamTex Group, De fabrikant achter Nania autostoeltjes

Het Franse bedrijf TeamTex Group ontwikkeld en produceert al meer dan 20 jaar autokinderzitjes. TeamTex Group is opgericht en beheerd door Mr Yves Nania en is vandaag een internationaal bedrijf, Europees leider en aanwezig in 56 landen.

De TeamTex Group biedt als fabrikant een assortiment dat de beste waar voor uw geld in autostoeltjes voor kinderen.

De veiligheid van kinderen onderweg voor iedereen toegankelijk, is top prioriteit!

De TeamTex Group, rijk aan ervaring en knowhow, speelt continu in op de marktverwachtingen en is voortdurend bezig om technologische verbeteringen toe te passen op hun bestaande en nieuw te ontwikkelen autostoelen met als doel: de veiligheid van kinderen in de auto te garanderen.

Het bedrijf is gevestigd in de regio Rhône-Alpes en heeft volledige controle over alle schakels in de productieketen: van technisch ontwerp, design, matrijzenbouw, productie en certificering. Doordat TeamTex Group de gehele keten compleet zelf beheert, zijn zij in staat om de autostoeltjes tegen hele lage prijzen op de diverse markten aan te bieden.

Sinds 2015 verkoopt TeamTex ook rechtstreeks aan particulieren via de online webshops. Via de online webshop Autostoeltje.nl verkoopt TeamTex haar merken Nania en Migo autostoelen. De afhandeling en service worden door lokale partners verzorgd. Voor de Nederlandse markt is dit Ellermeyer Trading B.V. uit Amstelveen. Zij dragen er zorg voor de webshop autostoeltje.nl en dat de consumenten in hun eigen taal via de webshops contact kunnen opnemen.

 

Enkele cijfers:

 • TeamTex Group produceert gemiddeld 12.000 autostoelen per dag, of 66,5 miljoen stoelen sinds de oprichting van het bedrijf.
 • De Nania en Licentie autostoelen worden wereldwijd in 56 landen
 • TeamTex Group is marktleider in Frankrijk met een marktaandeel van 70% en staat in de top 3 van Nederland.

Als Franse fabrikant is TeamTex onderworpen aan de zeer strenge Europese voorschriften van de Franse minister van Transport. Merk op dat het autostoeltje een speciaal product is omdat de goedkeuring vereist is vóór elke marketing.

Van elke 5000geproduceerde autostoelen is er de verplichting om deze opnieuw te testen in een officiele CrashTest om ze continu de veiligheid en beveiliging van het autostoeltje te blijven evalueren en de kwaliteit te handhaven.

De TeamTex Group heeft een eigen CrashTest-laboratorium bij de productieafdeling  voor een regelmatige en strenge controle van autostoelen. Doordat TeamTex gewend is deze testen dagelijks uit te voeren, zijn ze direct in staat te reageren op onregelmatigheden in de productie. 

Autostoelen op instapniveau aanbevolen door ADAC / TCS

Naast de Europese certificering waaraan de autostoelen moeten voldoen, worden de Nania autostoelen ook onderworpen aan aanvullende tests die worden uitgevoerd door particuliere non-profitorganisaties zoals de ADAC (de Duitse ANWB).

ICRT (International Consumer Research and Testing) werkt samen met automobielclubs die de tests organiseren: STIWA (Stiftung-warentest in Duitsland publiceert resultaten, ADAC voert dynamische tests uit, TCS (in Zwitserland) zorgt voor om de stoelen te installeren en de OAMTC de berekeningen te beheren.

De ANWB en Consumentenbond vertalen deze test naar de Nederlandse markt en publiceert deze via haar eigen kanalen.

Elk jaar worden onze autostoelen getest en worden er positieve resultaten behaald.

 

Onze modellen met 4 sterren tegen hyperconcurrerende prijzen

 • De autostoel Nania BEONE - groep 0+, te koop vanaf € 44,99

Een autostoeltje dat vanaf de geboorte tot 13 kg kan worden gebruikt. Het is een veilig babystoeltje, vervoer tegen de rijrichting in, ruim en comfortabel. De BEONE krijgt 4 sterren op de ADAC / TCS-tests en is een van de meest verkochte Groep 0+ autostoeltjes online.

 • Het autostoeltje Migo SATURN - groep 1, te koop vanaf € 99,99

Een autostoeltje voor kinderen tussen 9kg en 18kg met een 5-punts harnas en een verstelsysteem van de schoudergordels die het mogelijk maken om de riemen met een goede spanning aan te spannen en zo het kind maximaal te beveiligen in geval van schokken. Ook het autostoeltje SATURN ontving 4 sterren in de ADAC / TCS-tests.

Koop de Migo Saturn groep 1 autostoel

 • Het autostoeltje Nania BEFIX - groep 2/3, te koop vanaf € 35,00

Voor oudere kinderen tussen 15 en 36 kg is er de Befix, een stoelverhoger met rugleuning waarbij het kind met de veiligheidsgordel wordt bevestigd. Het autostoeltje volgt de vorm van het lichaam van het kind en met de zijwaartste bescherming in de hoofdsteun, bewijst de BEFIX zonder enige twijfel een van de goedkoopste maar veiligste autostoel te zijn voor het vervoeren van je kindje.

Koop de Nania Befix Groep 2 en 3 autostoel

Onze autostoelen met 3 sterren rating

 • De autostoel IMAX - groep 1/2/3, te koop vanaf € 69,99

De ADAC / TCS beveelt dit autostoeltje aan voor kinderen tussen 9 kg en 36 kg, ongeveer vanaf 15 maanden en tot 10/12 jaar. Een meegroeistoel voor de lange termijn voor een aantrekkelijk prijs die goed scoort op 3-sterren tests.

Koop direct een iMax meegroei autostoel

 • De autostoel RWAY groep 2/3, te koop vanaf € 49,99

Net als zijn kleine broertje, de BEFIX, is de RWAY een combinatie van een zitverhoger met rugleuning. Deze autostoel biedt een goede veiligheid voor uw kind wanneer u onderweg met de auto bent. Met een beoordeling van 3 sterren in de tests, beveelt de ADAC / TCS dit product aan.

Koop nu direct een R-Way autostoeltje

Als verantwoordelijke voor de verkoop en service van de autostoelen van TeamTex Group (Nania, Disney, Migo) in de Benelux, zijn we trots dat zij bewijzen dat een veilig autostoeltje niet per definitie duur hoeft te zijn en veiligheid van kinderen in de auto voor iedere ouder toegankelijk is.

 

De focus op de nieuwe i-Size goedkeuring

Met de nieuwe R129 i-Size-certificering, die de normen op het gebied van kindveiligheid strenger maakt, ontwikkelt de TeamTex Group nieuwe autostoelen.

Op de Nederlandse markt zijn deze Nania i-Size autostoelen nog beperkt verkrijgbaar. Er wordt echter hard gewerkt aan een nieuw assortiment i-Size-goedgekeurde autostoelen welke in de loop van 2019 verkrijgbaar zullen zijn.

 

Een compleet assortiment autostoeltjes voor kinderen

Om aan alle uiteenlopende wensen van u als klant te kunnen voldoen, is het assortiment autostoelen dat wordt gefabriceerd door de TeamTex Group, zeer breed.

Autostoeltje.nl biedt een op de Nederlandse markt afgestemd assortiment van de Team-Tex Group aan. Naast Nania en het luxe merk Migo bieden we ook een aantal leuke licenties van onder andere Disney en binnenkort ook Nickelodeon.

 

Kiest u voor een stoeltje van Team-Tex? Dan…

 • Profiteert u van onverslaanbare prijzen
 • Biedt u uw kind optimale veiligheid tijdens alle autoritten
 • Kiest u voor een merk met ruim 20 jaar ervaring
 • Kiest u een betrouwbaar en zeer serieus geteste autostoel

 

De TeamTex Group is een echt family bedrijf dat zich altijd heeft ingezet om veilige autostoelen te maken welke voor alle doelgroepen betaalbaar zijn, zodat elk kind op een veilige manier vervoert kan worden. Team-tex group is de absolute marktleider als producent van de Europese autostoeltjes markt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 317 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »