Terug

Peuter autostoelen groep 0 en 1

Een autostoel groep 0 en 1 is geschikt voor voor kinderen met een gewicht van 0 tot 18 KG (van 0 tot ongeveer 4 jaar). Wij bieden een breed assortiment in diverse prijsklassen, van basic tot zeer luxe autostoelen.

Peuter autostoelen groep 0 en 1

Een autostoel groep 0 en 1 is geschikt voor voor kinderen met een gewicht van 0 tot 18 KG (van 0 tot ongeveer 4 jaar). Wij bieden een breed assortiment in diverse prijsklassen, van basic tot zeer luxe autostoelen.

Autostoel groep 0 en 1

Een autostoel groep 0 en 1 is geschikt voor kinderen vanaf geboorte tot 18 kg (ongeveer tot 4 jaar).

De autostoeltjes zijn eenvoudig te bevestigen met de 3-puntsgordel of via een Isofix bevestigingssysteem.

De meeste autostoelen die een goedkeuring voor zowel groep 0 en 1 hebben worden met de in de auto aanwezige 3-punts gordel bevestigd. Dit komt doordat deze autostoeltjes zowel met de rijrichting mee als tegen de rijrichting in kunnen worden bevestigd.

Een autostoel groep 0 en 1 is beschikbaar in diverse uitvoeringen en van diverse merken. De goedkoopste uitvoering is een vrij basic model. Bij deze stoel ontbreken van de extra accessoires en teven voelt de autostoel vrij hard aan door de dunnere padding die er wordt gebruikt. Het kindje heeft hier echter geen last van en tevens heeft dit geen invloed op de veiligheid. Zoek je een autostoel voor gebruik bij langere afstanden, kies dan voor wat meer comfort in een iets hogere prijsklasse.

Wijze van installatie

De autostoel groep 0 wordt veelal tot 13 KG tegen de rijrichting in in de auto geplaatst. De kijkrichting van je kindje is dan achterwaarts.

De autostoel groep 1 is geschikt voor kinderen vanaf 9 KG tot 18 KG. Het autostoeltje wordt dan met de rijrichting mee in de auto geplaatst. De kijkrichting van je kindje is dan voorwaarts.

Wij raden aan om het autostoeltje tot 13 KG tegen de rijrichting in te gebruiken. Vanaf 13 KG moet het zitje omgedraaid worden! 

Lees altijd aandachtig de meegeleverde gebruiksaanwijzing door. De wijze van gebruik kan nog wel eens verschillen per type.

Algemeen

De autostoeltjes zijn – afhankelijk van het gekozen model - voorzien van een uitneembare zitverkleiner welke extra comfort biedt.

Elke autostoel groep 0 en 1 in ons assortiment kan gekanteld worden in meerdere posities waaronder een slaapstand. Daarnaast heeft elk autostoeltje een intern 5-punts tuigje dat in hoogte is in te stellen.

De bekleding is eenvoudig te verwijderen en tevens wasbaar. Wij raden aan om de hoes met een vochtige doek te reinigen ondanks dat wassen in de machine ook is toegestaan. De hoes van de autostoel is bewerkt met speciale brandvertragend materiaal. Was je deze hoes in de wasmachine, dan zal de hoes er snel minder fraai gaan uitzien.

Ruim assortiment

Bij autostoeltje.nl vindt u voldoende keuze in groep 0 en 1 autostoeltjes. De merken Nania, Migo, Disney en Ferrari bieden allemaal een ruime keuze in deze leeftijdscategorie.

Alle autostoelen groep 0 en 1 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en voldoen aan de ECE R44/04 goedkeuringseisen.

Bekijk ons complete overzicht in de categorie Autostoel groep 0 en 1

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 148 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »