Terug

UITVERKOOP [BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN]

Kinderautostoelen Groep 2 en 3

Een autostoel groep 2 en 3 is geschikt voor voor kinderen met een gewicht van 15 tot 36 KG (van 3 tot ongeveer 12 jaar). Wij bieden een breed assortiment in diverse prijsklassen, van basic tot zeer luxe autostoelen.

Kinderautostoelen Groep 2 en 3

Een autostoel groep 2 en 3 is geschikt voor voor kinderen met een gewicht van 15 tot 36 KG (van 3 tot ongeveer 12 jaar). Wij bieden een breed assortiment in diverse prijsklassen, van basic tot zeer luxe autostoelen.

Autostoel groep 2 en 3

Een autostoel groep 2 en 3 is geschikt voor kinderen vanaf 15 tot 36 kg (ongeveer 3 tot 12 jaar)

In deze leeftijdsgroep zijn er zowel autostoeltjes als zitverhogers verkrijgbaar. De groep 2 en 3 worden vaak samengevoegd tot één groep. De laatste tijd zie je wel vaker dat er autostoelen komen voor bijvoorbeeld groep 0/1/2. Deze zijn meestal geschikt voor de wat kleinere kinderen. 

Voor de grotere kinderen is een autostoel groep 2 en 3 zeer geschikt. De zitjes zorgen ervoor dat het kindje wat hoger komt te zitten zodat het heup gedeelte van de autogordel ook daadwerkelijk goed over de heup van het kindje loopt. Doordat deze autostoelen een rugleuning hebben wordt het kindje ook goed zijdelings beschermt.

Zitverhogers worden ook als groep 2 en 3 autostoel verkocht. Deze bieden echter niet de zijdelingse steun en bescherming.

Nieuwe wijzigingen in de ECE R44/04 goedkeuringseisen zorgen ervoor dat nieuw te ontwikkelen zitverhogers alleen nog maar als groep 3 autostoel verkocht mag worden. Alle zitverhogers die wij verkopen zijn goedgekeurd voor zowel groep 2 en 3. Wij raden echter aan om een zitverhoger pas te gaan gebruiken als het kindje 22KG of zwaarder is.

Wijze van installatie

Of je nu kiest voor een autostoel groep 2 en 3 of een zitverhoger, in beide gevallen zit het kindje vast in de 3-punts autogordel. 

Algemeen

Een autostoel groep 2 en 3 heeft vaak een in hoogte verstelbare hoofdsteun, armsteuntjes en bieden goede zijwaartse bescherming. In enkele gevallen kan ook de rugleuning verwijderd worden zodat het kindje op latere leeftijd de stoel ook als zitverhoger kan gebruiken.

De bekleding is eenvoudig te verwijderen en tevens wasbaar.

De autostoel groep 2 en 3 in onze collectie worden allemaal in Europa ontwikkeld en geproduceerd en voldoen aan de wettelijke ECE R44/04 goedkeuringseisen. 

Bekijk ons complete aanbod in de categorie autostoel groep 2 en 3 

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Autostoeltje.nl 8,7 / 10 - 156 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »