Terug

Zitverhogers voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar

Zitverhogers i-Size, geschikt voor kinderen met een lengte van 126 tot 150 cm (ongeveer vanaf 6 a 7 jaar)

Zitverhogers voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar

Zitverhogers i-Size, geschikt voor kinderen met een lengte van 126 tot 150 cm (ongeveer vanaf 6 a 7 jaar)

Een nieuwe generatie i-Size zitverhogers voor kinderen met een lengte van 126 tot 150cm.

Met de nieuwe Europese norm R129 voor autostoelen kijken we voortaan naar de lengte van het kindje in plaats van naar het gewicht. Zitverhogers zijn meestal geschikt voor kinderen met een lengte van 126 cm tot 150cm (voorheen vergelijkbaar met Groep 3 zitverhogers). Het kindje is dan ongeveer 7 jaar oud.

De nieuwe zitverhogers zijn te koop met en zonder extra isofix bevestiging. Zo'n extra isofix bevestiging is vooral handig al er geen kindje op de verhoger zit. De zitverhoger blijft dan toch netjes op de achterbank vast staan. Dit leidt niet af en is dus veiliger.

Wat zijn de regels m.b.t. zitverhogers in 2024?

De regels van kinderautostoel zitverhogers zijn aangescherpt en moeten vanaf 2024 aan de nieuwe Europese ECE R129 norm voldoen. Bij de oude normering gingen we uit van het gewicht van het kind. Deze groep 2/3 zitverhogers waren geschikt voor kindjes met een gewicht van 15 tot 36 kg (later van 22 tot 36 kg).

In de nieuwe normering voor autostoelen gaan we uit van de lengte van het kindje. Een zitverhoger is geschikt voor kinderen met een minimale lengte van 126 cm. Je kindje is dan ongeveer 7 jaar oud. Ten opzichte van de oude regelgeving zit je kindje dus langer in een autostoel met rugleuning en mogen ze pas op latere leeftijd op een zitverhoger vervoerd worden. 

De zitverhoger moet ervoor zorgen dat de 3-punts autogordel goed over de heup van het kind wordt geleid.

Alle groep 2+3 zitverhogers die nog aan de oudere ECE 44/04 voldoen, mogen nog gewoon tot september 2024 verkocht worden. En belangrijk, deze mag je gewoon nog vele jaren blijven gebruiken, ook nadat ze niet meer verkocht mogen worden. Autostoeltje.nl draagt veiligheid, comfort en plezier hoog in het vaandel!

Een product dat meerdere levensfases meegaat!

Wanneer welk autostoeltje, vraagt u zich af? Zolang uw kind zich nog in de jeugdfase bevindt zult u hem/haar gedurende deze periode veilig mee moeten kunnen nemen in de auto. Er zijn producten die speciaal afgestemd zijn op de veiligheid van het kind op bepaalde leeftijden. Zo kan uw kind nog een baby, peuter, kleuter óf op oudere leeftijd zijn en dient het product per leeftijdscategorie te verschillen vanwege lengte en gewicht. De kinderautostoel zitverhogers van Autostoeltje.nl zijn in enkele gevallen voorzien van een rugleuning die verwijderd kan worden. Zo tovert u een autostoeltje eenvoudig om tot zitverhoger wanneer uw kind een leeftijd bereikt waarop het minder bescherming nodig heeft! De kinderautostoel/zitverhoger van Autostoeltje.nl is daarmee een budgetvriendelijke en duurzame keuze.

Neem contact met ons op!

Autostoeltje.nl is exclusief importeur van Nania, Disney en Migo. Weet u al waar u uw kindje in mee gaat nemen? Wanneer u vragen heeft helpen wij daar graag bij. U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, maar ook kunt u gebruik maken van WhatsApp of onze online chat. Wij staan graag voor u klaar! 

Lees meerSluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 317 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »