Terug

Isofix zitverhoger kopen?

Isofix zitverhoger kopen?

Een zitverhoger met Isofix bevestiging kopen?

Op zoek naar een zitverhoger? Overweeg dan eens een zitverhoger met isofix bevestiging.

Met de komst van het nieuwe ECE R129 keurmerk voor autostoelen is het wellicht vreemd dat er nog steeds nieuwe zitverhogers worden geïntroduceerd. In de nieuwe testen wordt er immers ook gekeken naar de impact bij zijwaarste aanrijdingen, en een zitverhoger biedt nu eenmaal geen zijwaartse bescherming.

Voor de veiligheid van een kind maakt het niet uit of er wordt gekozen voor een zitverhoger met of zonder isofix bevestiging, of toch wel?

Waarom dan toch kiezen voor een zitverhoger met een isofix bevestiging?

Zodra je de keuze hebt gemaakt om een zitverhoger te kopen, dan kan je kiezen voor een standaard uitvoering of eentje die is voorzien van een extra isofix aansluiting.

Twee belangrijke punten waarom je zou moeten kiezen voor een zitverhoger met isofix aansluiting.

  1. Een Isofix zitverhoger zit altijd vast, ook als het kindje er niet in zit. Het is dus veiliger voor de mensen die voorin de auto zitten. In het geval van een noodstop of aanrijding, vliegt de zitverhoger niet door de auto heen.
  2. Isofix zitverhogers worden alleen nog maar goedgekeurd worden voor de categorie Groep 3. Dit betekent dat kinderen met een lengte van 125 cm en een gewicht vanaf 22 kg erin mogen zitten. Dit is veiliger dan wanneer een standaard zitverhoger goedgekeurd is voor groep 2/3 waarbij het kindje vanaf 15 kg erin mag plaatsnemen.

Is een zitverhoger wel veilig?

Deze vraag krijgen wij vaak van ouders en verzorgers.

Zitverhogers behoren in aantallen nog steeds tot de top van meest verkochte autostoelen. In Nederland moeten kinderen met een lengte tot 135 centimeter in een goedgekeurd autostoeltje worden vervoerd. De meeste landen hebben dezelfde regels. Maar soms wijken de regels af. Zo moet je je kind in Duitsland tot 150 cm in een autostoel vervoeren.

Normaal gesproken is het aan te raden om altijd een autostoel te gebruiken in plaats van alleen een zitverhoger. De jaarlijkse autostoelen test wijst uit dat zitverhogers geen goede zijwaartse bescherming bieden. Wij raden daarom in eerste instantie altijd een autostoel aan of pas een zitverhoger te gebruiken als het kindje 22 kg of zwaarder is en minimaal 125 cm lang (ook bij een groep 2/3 zitverhoger).

Kinderen zijn uniek en ontwikkelen zich allemaal anders. Zo kan het voorkomen dat kinderen met een leeftijd vanaf pakweg 6-7 jaar, en groter dan 125 cm niet meer goed in een autostoel met rugleuning passen. Een zitverhoger kan dan een goed alternatief zijn. Deze zorgt ervoor dat het kindje in ieder geval een goede zitposities heeft t.o.v. de 3-punts autogordel, dat de heupgordel ook daadwerkelijk goed over de heupjes van het kindje wordt geleid.

Er zijn ook producenten die kinderautostoelen aanbieden waarvan de rugleuning in de breedte in te stellen is, die als het ware met het kindje meegroeit. Een mooie oplossing, maar relatief duur en dus niet voor iedereen toegankelijk. Ook zijn dit soort meegroei autostoelen vaak een stuk breder waardoor er geen 3 kinderstoelen meer op de achterbank passen. Met zitverhogers heb je dit probleem meestal niet (dit verschilt per automerk en vorm van de achterbank).

Ons assortiment

Wij bieden twee soorten zitverhogers. De Nania Topo en de Nania Dream.

Beide zitverhogers zijn verkrijgbaar in een versie met of onder isofix installatie.

De Nania Dream heeft een iets hogere zitting en is iets breder. De Nania Topo is minder robuust maar geschikter in geval er meerdere zitjes naast elkaar gemonteerd moeten worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 317 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »