Terug

Autostoelen die meegroeien

Meegroei autostoelen zijn groep 1/2/3 autostoeltjes, geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar (9-36 kg). De allerkleinste kindjes zitten nog vast in het tuigje. Zodra je kindje ouder is zijn deze eenvoudig te verwijderen.

Autostoelen die meegroeien

Een Meegroei autostoel is een autostoeltje die je voor langere tijd kan gebruiken. De stoel groeit als het ware mee met je kindje. Deze autostoelen zijn getest en goedgekeurd voor meerdere leeftijdsgroepen. Namelijk de categorie Groep 1/2/3.

De meegroei autostoel kan je dus gebruiken vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar (9 tot 36 kg).

Deze autostoelen hebben enkele nadelen maar vooral ook veel voordelen. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

Nadeel: Meegroei autostoeltje hebben veelal geen slaapstand of kantelstand. Bij langere autoritten niet ideaal voor de allerkleinste kindjes.

Voordelen: De zitjes Kinderautostoeltjes zijn veelal zitverhogers met of zonder een rugleuning. Bij dit soort type autostoel zitje je kindje vast in de 3-punts autogordel van de auto zelf. 

Wij raden altijd aan om een autostoel met rugleuning te kopen. Deze stoelen bieden een veel betere zijwaartse bescherming. Ook kan je kindje daar lekker tegen leunen als ze een beetje moe beginnen te worden. 

Overweeg je een autostoel zonder rugleuning - een zitverhoger - dan adviseren wij je deze pas te gebruiken als je kindje boven de 22 kg weegt. Ondanks dat dit soort autostoelen goedgekeurd zijn voor groep 2 én 3 (15 tot 36 kg), is uit diverse tests gebleken dat het een stuk veiliger is als je dit soort autostoelen pas gebruikt vanaf 22 kg (groep 3).

Ook de kinderautostoelen zijn leverbaar in diverse Merken zoals Nania, Migo, Ferrari en Disney.

Tevens zijn er veel keuze mogelijkheden. Zo zijn er autostoelen waar je de rugleuning van kan verwijderen zodat je deze later alsnog als zitverhoger kan gebruiken.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 137 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »