Zurück

Verschil tussen Nania Maxim en Nania Cosmo uitgelegd

Verschil tussen Nania Maxim en Nania Cosmo uitgelegd

Het verschil tussen de autostoelen Nania Maxim en Nania Cosmo

Verschil tussen Nania Maxim en Nania Cosmo

Vaak krijgen wij vragen over wat precies het verschil tussen de autostoel Nania Maxim en de autostoel Nania Cosmo is. Beide autostoelen lijken erg veel op elkaar maar er zijn toch echt wat belangrijke verschillen die we graag toelichten.

Om te beginnen eerst een korte beschrijving van de beide autostoelen.

De autostoel Nania Maxim

Dit autostoeltje is een Groep 0/1 autostoel, geschikt voor kinderen met een gewicht 0 tot 18 KG. Je kindje zit in deze stoel vanaf geboorte tot ongeveer 4 jaar. Deze autostoel kan je zowel tegen de rijrichting in (tot max. 10 KG) en met de rijrichting mee in de auto plaatsen.

De autostoel Nania Cosmo

Dit is een Groep 0-1-2 autostoeltje, geschikt voor kinderen met een gewicht van 0 tot 25 KG. In deze autostoel kan het kindje al vanaf geboorte vervoerd worden tot maximaal 5 jaar. Ook voor de Nania Cosmo geldt dat je deze zowel tegen de rijrichting in (tot max. 10 KG) als met de rijrichting mee in de auto kan plaatsen.

De drie belangrijkste verschillen

  • De montage van de autostoel (met de rijrichting mee);
  • De zijwaartse bescherming die beide stoelen bieden;
  • Het verschil in gewicht van het kind (gewichtsklasse).

Bovenstaande 3 punten lichten wij hieronder verder toe zodat je na het lezen voor jezelf de juiste keuze kunt maken, bij het kopen van één van deze twee goedkope autostoelen.

1.      Verschil in de manier van installatie

Beide autostoelen worden in de auto gemonteerd met behulp van de 3-punts autogordel. Bij beide autostoelen is het mogelijk om de stoel eerst tegen de rijrichting in te monteren (van 0 tot 10 KG) en later de autostoel met de rijrichting mee te monteren (vanaf 9 KG).

Beide autostoelen worden op dezelfde wijze tegen de rijrichting in in de auto gemonteerd.

Ga je beide autostoelen met de rijrichting mee in de auto monteren, dan is de manier hoe de 3-punts autogordel loopt gelijk.

Het verschil zit hem in de wijze waarop de 3-punts autogordel wordt gefixeerd.

Verschil Maxim en Cosmo autostoel gordelklem

Nania Maxim

De Nania Maxim heeft geengeïntegreerde gordelklemmen. Deze autostoel wordt geleverd met een losse rode gordelklem. Deze is met een koordje aan de stoel bevestigd zodat je deze niet kwijtraakt en zodat je hem aan beide kanten van de stoel kan gebruiken. Het maakt dus niet uit of je de autostoel links of rechts op de achterbank plaatst.

Zodra de autostoel in de auto staat en de 3-punts autogordel op de juiste wijze door de autostoel is geleid (zie ook de gebruiksaanwijzing), dan fixeer je met de rode gordelklem de 3-punts autogordel op het punt waar deze wordt vastgeklikt (zie onderstaande afbeelding).

Verschil Nania Maxim en Cosmo autostoel gordelklem

Deze wijze werkt prima en is niet minder veilig dan de wijze waarop de Nania Cosmo wordt vastgezet. Een nadeel van dit systeem is dat – omdat de klem niet altijd zichtbaar op de juiste plaatst aanwezig is – men deze nog wel eens vergeet vast te maken.

Daarnaast is de oplossing om de klem aan het koordje aan de stoel te bevestigen ook niet ideaal. Deze kan – als deze los hangt – bijvoorbeeld tussen de autodeur komen en kapotgaan wanneer het portier van de auto gesloten wordt.

De Nania Maxim kopen? Dat kan hier!

Nania Cosmo

Het autostoeltje Nania Cosmo heeft wel geïntegreerde gordelklemmen. Deze klem zit zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van de autostoel. Door de positie van deze rode klemmen is het direct duidelijk waar de 3-punts autogordel langs moet lopen. De klikt eenvoudig de klemmen omhoog, geleid de autogordel op de juiste wijze langs de aangegeven punten op de autostoel, drukt de autostoel iets aan en klikt vervolgens de klemmen dicht. De stoel zit vervolgens stevig in de auto gemonteerd.

Hoe je het autostoeltje Nania Cosmo in de auto monteert is te zien in onderstaande instructie filmpje.

De Nania Cosmo kopen? Dat kan hier!

2.      Verschil in zijwaartse bescherming

De zitting van de autostoel, de schelp waar het kindje in zit, verschilt bij beide autostoelen.

Nania Maxim

De Nania Maxim biedt standaard zijwaartse bescherming. Dit betekent dat de zijkant van de zitting niet al te diep is en dus minder bescherming biedt bij een zijwaartse aanrijding. Een voordeel voor het kindje is wel dat zij eenvoudig door het raam naar buiten kunnen kijken tijdens de autorit.

Nania Cosmo

De Nania Cosmo biedt zeer goede zijwaartse bescherming. De schelp heeft diepe zijwangen die je kindje optimaal beschermen bij een zijwaartse aanrijding.

Onderstaande afbeelding geeft het verschil duidelijk weer.

 

3.      Gewichtsklasse

Tot slot het verschil in de gewichtsklasse. Niet leeftijd of lengte maar gewicht van je kindje bepaalt of deze autostoelen geschikt zijn voor je kindje. Het verschil is dat de Nania Cosmo geschikt is om tot 25 KG te gebruiken en de Nania Maxim slechts tot 18 KG.

Nania Maxim

De Nania Maxim is een Groep 0 en Groep 1 autostoel in één. Dit betekent dat de stoel getest en goedgekeurd is voor kinderen met een gewicht van 0 tot 18 Kg.

Groep 0: gebruik de autostoel tegen de rijrichting in voor kindjes van 0 tot 10 Kg.

Groep 1: gebruik de autostoel met de rijrichting mee, voor kindjes vanaf 9 tot 18 Kg.

Nania Cosmo

De Nania Cosmo is een Groep 0 en Groep 1 en Groep 2 autostoel in één. Dit betekent dat de stoel getest en goedgekeurd is voor kinderen met een gewicht van 0 tot 25 Kg.

Groep 0: gebruik de autostoel tegen de rijrichting in voor kindjes van 0 tot 10 Kg.

Groep 1: gebruik de autostoel met de rijrichting mee, voor kindjes vanaf 9 tot 18 Kg.

Groep 2: gebruik de autostoel met de rijrichting mee, voor kindjes vanaf 15 tot 25 Kg.

Dat je de Nania Cosmo kan gebruiken totdat je kindje 25 KG weegt kan in sommige gevallen erg handig zijn. Je kindje zit dan niet meer in het interne 5-punts tuigje. Deze dien je dus eerst zelf te verwijderen. Dit is redelijk eenvoudig te doen zonder gebruik van gereedschap (max. 2 min. werk).

Zit je kindje verder nog heerlijk in de autostoel maar is hij of zij te groot geworden om nog vast gemaakt te worden in het interne tuigje, dan zet je hem/ haar eenvoudig in de autostoel vast met behulp van de 3-punts autogordel. Hoe dit werkt kan je teruglezen in de gebruiksaanwijzing of door onderstaande instructiefilmpje te bekijken.

Dit is de ideale oplossing voor kinderen die nog veel in de auto slapen. Immers, de volgende autostoel die je kindje nodig zal hebben biedt niet meer die heerlijke ligstand.

Verschil Maxim en Cosmo autostoel gewichtsklasse

Conclusie

De Nania Cosmo biedt net even wat extra’s die het dagelijks gebruik wat makkelijker maken en de stoel biedt betere zijwaartse bescherming voor je kindje. Zit je kindje lekker in de autostoel, dan kan ze wat langer in de Nania Cosmo vervoerd worden dan in de Nania Maxim autostoel.

Accessoires

Beide autostoelen zijn in de goedkoopte uitvoering vrij basic uitgevoerd. Bij gebruik in de categorie Groep 0 raden wij dan ook aan om het optionele verkleinkussen erbij aan te schaffen. Dit geeft het allerkleinste kindje net wat meer comfort en ondersteuning. Meer hierover lees je in ons andere blog over de mogelijkheden met zitverkleiners.

 

Produkte vergleichen Löschen Sie alle Produkte

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Autostoeltje.nl 8,5 / 10 - 317 Bewertungen @ Kiyoh
    Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? JaNeinFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »